понеделник, 5 декември 2016 г.

Първите съчинения и преразкази - втори клас

     Представям ви един начин за по-нагледно и лесно запознаване на децата със съставянето на съчинение и преразказ. Тъй като не всички деца могат бързо  и интересно да съчинят някоя история по картинки или пък могат да запомнят подробностите, това е средство историята да "оживее" пред тях и те да са  емоционално свързани с нея.
   Този начин на представяне ми хрумна още с предишния ми випуск, а с този вече се убедих в ползата му. Нямам ученик, който да не е разбрал историята, да е пропуснал някой герой, по-голям е  процентът и на учениците, които отбелязват новите моменти. Има какво да се желае по отношение словореда на изреченията, но това е тема за друг разговор и проблем, за който все още не съм открила решение.
      Не на последно място, този начин на представяне е и в отговор на миниатюрните картинки в учебниците, от които трудно може да се извлече важната информация. 
      Подготовката за тези часове отнема малко повече време, но пък резултатът си заслужава, аз ползавам готови подходящи картинки от Интеренет, които оцветявам набързо и приспособявам за нуждите на конкретната история. Картинките прикрепям с магнитна лента или магнити.






Няма коментари:

Публикуване на коментар