петък, 3 януари 2014 г.

Идея за празнуване на Коледа в класната стая.


    Поради ред обстоятелства, решихме с класа да отбележим коледните празници в класната стая. Исках да създам на децата весело и непринудено настроение. Но в същото време ми се струваше, че ако просто се съберем в класната стая, ще ни е скучно. Нямаше време да подготвяме стихчета и пиески, а и не исках да ги натоварвам допълнително. Помолих ги да си вземат усмивките, ножици, флумастри и лепило и, да заповядат.
     Подготвих им игри и изненади.
     Първата беше да направим снежен човек от картон - популярна идея от Интернет и от блога на Антоанета Миланова http://antoineta.wordpress.com/. Децата трябваше да добавят шапката му, шала и да залепят очи, уста,  нос и копчета.
     След това си направихме елха от  ръчички.
     Третата задача бе да направят коледна картичка. Голяма веселба падна, тъй като картичката представляваше заснежен прозорец. Снегът беше сол, сложена в найлоново пликче - също идея от нета.( не помня къде я видях, когато ми потрябва за тържеството, не можах да я открия и карах по спомени)
     След това трябваше да търсят и поставят носа на елена Рудолф със затворени очи. Носът беше един червен магнит.  Децата трябвяше да избeрат от няколко разноцветни магнита -правилния и да го поставят на точното място.
      Накрая всеки провери късмета си за новата година, като се прицели със стрела в нарисувана къщичка на дъската.  Къщата е разделена на 24 сектора, всеки номериран. Номерът отговаря на съответен късмет. А късметите  бяха поставени в специална коледна къщичка, направена от ролки от тоалетна хатия, които децата ми помогнаха да събера. Ето и къщичката:

     След игрите, следваше почерпка и раздаване на подаръци. Съдейки по реакцията на децата, целта за весел и различен празник беше постигната.  ·

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар